PROIECTE eTwining

Proiectele eTwinning - an școlar 2024-2025

Înscrierea școlii noastre în comunitatea eTwinning reprezintă un pas important în a oferi elevilor o educație modernă și conectată cu realitățile globale, mai ales acum că deținem și titlul de Școală eTwinning. În anul școlar 2024-2025, echipa eTwinning s-a mărit, astfel derulăm mai multe proiecte inovatoare care promovează colaborarea internațională, creativitatea și dezvoltarea competențelor interdisciplinare. Iată o scurtă privire asupra proiectelor în care suntem implicați:


1. "Living in Yesterday and Today"

Acest proiect de explorare culturală este dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani. Participanții investighează modul în care viața de zi cu zi s-a schimbat în timp, explorând subiecte precum dansul, muzica, rețetele tradiționale, miturile și poveștile populare. 
Coordonator: Georgescu Simona.


2. "Protecting Nature is in Our Hands With Steam"

Proiectul eTwinning „ Protecting Nature is in Our Hands With Steam ” oferă o oportunitate excelentă de a crește gradul de conștientizare a mediului, de a încuraja creativitatea și de a oferi studenților abilități de rezolvare a problemelor în educația STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică). Proiectul urmărește dezvoltarea competențelor ce țin de: Creativitate și inovație, rezolvare de probleme, colaborare, codare, multiculturalitate, investigație științifică etc. 
Coordonatori: Georgescu Simona, Alupei Adriana, Jugănaru Florentina, Marin Andreea Cosmina.


3. "Together for Peace"

Acest proiect își propune să promoveze și să interiorizeze valori precum: respectul, libertatea, legea, pacea, egalitatea, solidaritatea, prin formarea și exteriorizarea atitudinilor de respect de sine, respect față de ceilalți, interes pentru problemele globale, abordare critică, implicare și acțiune constructivă, responsabilitate socială. 
Coordonatori: Jercălău Simona, Ferenț Emilia.

4. "Inventors of the Future with STEM"

Scopul acestui proiect este de a dezvolta abilitățile de gândire creativă și inovatoare ale studenților în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), pentru a le permite să exploreze procesele științifice prin activități distractive și să-i ridice ca inventatori ai viitorului. Elevii vor produce proiecte bazate pe STEM prin consolidarea gândirii științifice, a abilităților de rezolvare a problemelor, a creativității și a abilităților de colaborare. Acest proiect își propune să dezvolte abilitățile de gândire științifică și creativă ale elevilor de școală primară și să-i antreneze pentru a fi inventatorii viitorului. Coordonatori: Alupei Adriana, Jugănaru Florentina.


5. "My Friend Artificial Intelligence"

Proiectul eTwinning” My Friend Artificial Intelligence” Elevii și profesorii trebuie să dezvolte cunoștințe de bază despre AI și utilizarea datelor și să înțeleagă implicațiile, aplicațiile și metodele de creare din spatele AI pentru a se putea implica pozitiv, critic și etic cu această tehnologie și pentru a o folosi în mod corespunzător. Ideea principală a acestui proiect este de a promova cunoștințele, abilitățile și atitudinile AI și de a face schimb de bune practici educaționale în educația STEAM, pregătind noua generație de cursanți, lucrători și lideri cunoscători de IA. Elevii vor explora sistemele AI, vor lucra la sarcini de colaborare cu colegi din alte țări, vor dezvolta gândire computațională și strategii pentru rezolvarea problemelor și își vor crea propriile artefacte digitale. 
Coordonator: Văsii Ioana-Ruxandra.


6. "Innovative Chemistry / INNOCHEM"

Proiectul eTwinning „ INNOVATIVE CHEMISTRY/ INNOCHEM ” este conceput pentru a introduce elevii în lumea fascinantă a chimiei, demonstrând relevanța acesteia în viața de zi cu zi și în diverse industrii. Proiectul va pune accent pe învățarea practică prin experimente în laborator, lucrul în grup și tutoriale creative, încurajând elevii să aplice ceea ce au învățat în scenarii din viața reală. Pe lângă aspectele tehnice ale chimiei, INNOCHEM va promova sustenabilitatea, prin explorarea unor teme precum gestionarea deșeurilor și dezvoltarea de produse ecologice.
Coordonator: Marin Andreea Cosmina.


7. "Science Magazine"

Prin proiectul nostru „Science Magazine”, vom stârni curiozitatea științifică, permițând studenților noștri să-și exploreze creativitatea prin efectuarea unui studiu științific în fiecare săptămână, pe care apoi îl vom compila într-o revistă digitală. Proiectul va include activități distractive, cum ar fi învățarea despre oameni de știință, invenții și găsirea de soluții la viața reală. 
Coordonator: Văsii Ioana-Ruxandra.

8. "Mathematics Journey of Little Explorers"

Proiectul își propune aplicarea conceptelor matematice în viața de zi cu zi, învățarea creativă și distractivă a matematicii, dezvoltarea abilităților de gândire matematică în moduri distractive, interacțiunea cu diferite culturi prin împărtășirea jocurilor și activităților matematice din diferite țări; astfel, permițând elevilor să învețe abordări matematice și perspective din diferite culturi, dezvoltarea competențelor în materie de cetățenie digitală, pentru a oferi studenților capacitatea de a acționa în condiții de siguranță, etic și conștient în lumea digitală, achiziționarea de valori naționale și universale, consolidarea relației dintre tehnologie și educație prin dezvoltarea unui model educațional susținut de tehnologie și prin încurajarea utilizării instrumentelor și resurselor digitale în predarea matematicii. Coordonatori: Vaida Paula, Moisă Claudia, Călugăru Maria-Cristina.


9. "Math at the Heart of Heritage, Civilization, & Culture"

Proiectul are drept scop urmatoarele:îmbunătățirea înțelegerii de către elevi a rolului matematicii în patrimoniu și cultură, activități educaționale care conectează matematica cu artele, integrarea matematicii literatura tradițiile, cum ar fi poveștile și cântecele populare, dar și dezvoltarea de materiale educaționale inovatoare. 
Coordonator: Șugă Simona.


10. "Literary Journey Through Europe"

Implicarea în acest proiect eTwinning oferă oportunități de înțelegere culturală, elemente de cetățenie, dezvoltare lingvistică, de comunicare și exprimare, cultivarea dragostei de lectură, dezvoltatrea gândirii critice, a competențelor digitale, artă și abilități practice, tehnologie și educație socială, toate într-un context de educație internațională. Schimburile de materiale și de conținut create de studenți sunt esențiale pentru acest proiect, care oferă oportunități de a dezvolta mai multe abilități axate pe curriculum, inclusiv abilități sociale, încredere în sine, muncă în echipă și învățare independentă.
Coordonator: Moisă Claudia.


Impactul acestor proiecte

Participarea la proiectele eTwinning contribuie semnificativ la dezvoltarea competențelor sociale, digitale, științifice și interculturale ale elevilor. Prin activități colaborative și schimburi de idei cu elevi din alte țări, aceștia devin mai pregătiți pentru o lume globalizată.

Vă invităm să urmăriți progresul acestor proiecte și să descoperiți creativitatea și implicarea elevilor noștri în cadrul comunității eTwinning!






Proiecte eTwinning în derulare

2023-2024


I CODE WITH FAIRY TALES, I LEARN MY VALUES

Proiectul iși propune:

- oferirea de șanse egale în educație și formare și furnizarea de educație pentru valori prin inferențe din basme și studii de codificare;

-Să dezvolte sentimente de apartenență, responsabilitate și curaj la elevii defavorizați făcându-i să se simtă incluși în viață prin studii, 

-Să conducă autorealizarea ca membru al societăți, să dezvolte valori precum respect, iubire, cooperare; 

-să ofere elevilor sentimente de împărtășire și toleranță 

-să ajute elevii să se dezvolte personal, fizic, mental.

 Are ca scop încurajarea comportamentelor pozitive prin sprijinirea dezvoltării lor socio-emoționale.


Responsabili proiect: Simona Elena  Georgescu

                                  Adriana Alupei

                                   Florentina Jugănaru


I LEARN ACCORDING TO MY INTELLIGENCE TYPE


Scopul acestui proiect este de a maximiza nivelul de învățare în clasele noastre prin utilizarea metodelor de predare care sprijină toate cele 8 tipuri de inteligență în timp ce ne predăm lecțiile, conform teoriei inteligenței multiple a lui Gardner. Conform teoriei, există cel puțin opt tipuri diferite de inteligență umană. Deși cineva poate să nu se descurce bine la testele standardizate care măsoară „inteligența generală” sau factorul G, aceasta nu înseamnă că nu este „inteligent” în alte moduri. Teoria MI ne amintește că domeniul de aplicare al inteligenței umane este larg și multidimensional.


Responsabili proiect:

Simona Elena Georgescu 

Emilia Ferenț 

Paula Vaida 


Loop-Art Adventures- Artistic Unplugged Coding for Kids


În acest proiect, studenții vor înțelege conceptul de bucle în codificare, deoarece creează diferite modele (artă spirală, curcubeu, petale de flori, celule de stup etc.) pe hârtie, urmând instrucțiunile pas cu pas de buclă. Proiectul va dura 10-12 săptămâni și va include 10 activități diferite de desen. Obiective: Introducere în conceptele de codificare, creșterea creativității, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, ajutați copiii să recunoască și să înțeleagă tipare, să dezvolte încredere, să trezească interesul pentru activitățile STEM, să promoveze activitățile UE CodeWeek.


Responabili proiect:

Simona Jercălău

Simona Geogescu


BEES ARE OUR FRIENDS


Putem fi mici grădinari și apicultori. 

Elevii vor contribui la protejarea mediului înconjurător, învățând despre albine și descoperind motivul pentru care albinele trebuie protejate.

Putem contribui și ajuta albinele plantând soiuri autohtone de plante pentru a le încuraja să vină și să rămână în grădinile noastre, putem urmări și vizita aceste mici insecte, putem citi informații utile, scrie texte, recita poezii, scrie cântece, jocuri de rol, etc. Putem gusta din gustoasa miere, putem fotografia albinele din mediul lor, totul pentru că suntem prieteni ai albinelor.



Responsabil proiect: Simona Jercălău


SHINNING LITTLE STAR BOOKS


Prin intermediul  acestui proiect elevii vor explora lumea cărților și a eroilor din fiecare țară, vor colabora în realizarea de noi povești.


Responsabili proiect: Florentina Jugănaru

Adriana Alupei


ENVIRONMENT FOR LIVING


Prin intermediul acestui proiect ne dorim ca elevii să devină conștienți de importanța protejării mediului înconjurător pentru a trăi sănătos și în armonie cu natura.


Responsabili proiect: Adriana Alupei

    Florentina Jugănaru


WE ARE P.R.O.F. AGAINST FEARS


Scopul proiectului este acela de a ajuta copiii să-și cunoască propriile emoții, de a le gestiona în activitățile zilnice, individuale și de grup, de a învăța să își exprime emoțiile prin intermediul cuvintelor, gesturilor și limbajului corporal, să își dezvolte abilități de gestionare a anxietății, a temerilor, să își asume responsabilitatea acțiunilor în cadrul grupurilor din care fac parte.



Responsabili proiect:  Florentina Jugănaru

        Andreea Andrei   


      „Dots: Here, There, Everywhere”


Proiectul, inspirat de celebra carte „The Dot” de Peter H.  Reynolds, se adresează elevilor de 6-10 ani.  Pornind de la ideea cărții „Ce poți face cu câteva buline?”, acest proiect include activități care îmbină armonios arta, literatura, exercițiile fizice, activitățile digitale sau STEM, toate având PUNCTUL ca element central, atât în scopul de a încuraja exprimarea artistică a copiilor cât si de a dezvolta încrederea în propriile lor abilitățile creative. Proiectul propune multe activități colaborative, pentru a experimenta beneficiile comunicării interculturale, promovând astfel o perspectivă globală și apreciere pentru diversitate.


Responsabil proiect: Claudia Moisă


MY healthy life journey


Scopul proiectului este de a-i învăța pe copii să aibă o dietă sănătoasă, să facă mai multă  mișcare și să își controleze mai bine emoțiile. Ne interesează ca elevii noștri să aibă o viață sănătoasă și fericită în prezent și în viitor  ceea ce îi va ajuta să învețe mai bine și să se dezvolte armonios.

Coordonatori: Alupei Adriana

Jugănaru Florentina



Our food, our future


ALIMENTAȚIA este o problemă de o importanță vitală în acest sistem perfect – Lumea noastră; care există pentru noi, oamenii. Dar, știm cu adevărat importanța ALIMENTELOR în viața noastră și toți oamenii pot accesa cu ușurință ALIMENTE? Cât de informați suntem despre risipa de ALIMENTE și ce măsuri de precauție luăm? Acordăm atenție alimentației sănătoase alegând ALIMENTUL potrivit? În proiectul nostru ne propunem să găsim răspunsurile la toate aceste întrebări împreună cu dragii noștri elevi prin activitățile noastre, să împărtășim informații utile cu ceilalți prieteni și să creștem gradul de conștientizare. despre ALIMENTAȚIE la o vârstă fragedă.

Perioada de desfășurare : Martie- Iunie 2024

Pe parcursul proiectului, elevii au creat poster și logo pentru proiect, au ascultat sfaturi ale nutriționiștilor, au creat reclame pentru mâncare sănătoasă, au făcut salată de fructe și au schimbat opinii cu colegii lor din celelalte școli. Sunt foarte încântați și dau feedback pozitiv proiectului.

Coordonatori: Georgescu Simona/Jercălău Simona/Vaida Paula/ Ferenț Emilia



Web@s: The Key to Success


Este un proiect care include o serie de strategii educaționale pentru îmbunătățirea sănătății fizice, mentale, emoționale și sociale a elevilor. Proiectul include concepte de Inteligență Artificială în concordanță cu principiile abordării școlare holistice. În cadrul Lifecomb se vor desfășura activități care includ dimensiuni de bunăstare și, ca urmare, se va dezvolta o bună practică școlară.

Coordonatori: Alupei Adriana

Jugănaru Florentina



Proiecte eTwinning în derulare

2023-2024



MY healthy life journey


Scopul proiectului este de a-i învăța pe copii să aibă o dietă sănătoasă, să facă mai multă  mișcare și să își controleze mai bine emoțiile. Ne interesează ca elevii noștri să aibă o viață sănătoasă și fericită în prezent și în viitor  ceea ce îi va ajuta să învețe mai bine și să se dezvolte armonios.

Coordonatori: Alupei Adriana

Jugănaru Florentina



Our food, our future


ALIMENTAȚIA este o problemă de o importanță vitală în acest sistem perfect – Lumea noastră; care există pentru noi, oamenii. Dar, știm cu adevărat importanța ALIMENTELOR în viața noastră și toți oamenii pot accesa cu ușurință ALIMENTE? Cât de informați suntem despre risipa de ALIMENTE și ce măsuri de precauție luăm? Acordăm atenție alimentației sănătoase alegând ALIMENTUL potrivit? În proiectul nostru ne propunem să găsim răspunsurile la toate aceste întrebări împreună cu dragii noștri elevi prin activitățile noastre, să împărtășim informații utile cu ceilalți prieteni și să creștem gradul de conștientizare. despre ALIMENTAȚIE la o vârstă fragedă.

Perioada de desfășurare : Martie- Iunie 2024

Pe parcursul proiectului, elevii au creat poster și logo pentru proiect, au ascultat sfaturi ale nutriționiștilor, au creat reclame pentru mâncare sănătoasă, au făcut salată de fructe și au schimbat opinii cu colegii lor din celelalte școli. Sunt foarte încântați și dau feedback pozitiv proiectului.

Coordonatori: Georgescu Simona/Jercălău Simona/Vaida Paula/ Ferenț Emilia



Web@s: The Key to Success


Este un proiect care include o serie de strategii educaționale pentru îmbunătățirea sănătății fizice, mentale, emoționale și sociale a elevilor. Proiectul include concepte de Inteligență Artificială în concordanță cu principiile abordării școlare holistice. În cadrul Lifecomb se vor desfășura activități care includ dimensiuni de bunăstare și, ca urmare, se va dezvolta o bună practică școlară.

Coordonatori: Alupei Adriana

Jugănaru Florentina




Anul scolar 2022-2023

Proiecte eTwining in derulare


„The Power is in Ourselves” - Este un proiect care urmărește să facă elevii să lucreze mai activ, lucrând cu ambele emisfere ale creierului în același timp. Proiectul își propune ca elevii să dobândească abilități de a face activități care le vor permite celor două emisfere ale creierului să funcționeze în același timp și să-și îmbunătățească capacitățile creierului prin integrarea acestor abilități în educație și formare. Astfel le va crește stima de sine și în același timp vor dobândi abilități ale secolului XXI.

În proiect sunt implicate școli din Turcia, România, Iordania, Macedonia și Italia și se adresează elevilor cu vârste între 7 - 11 ani.

Perioada de desfășurare a proiectului: ianuarie-mai 2023

 Cadrele școlii implicate în proiect sunt Simona Elena Georgescu și Simona Jercălău. 


Eco Workshop  este un proiect eTwinning care are ca scop reciclarea și reutilizarea unor produse pentru a conștientiza elevii de diminuarea resurselor planetei și de nevoia urgentă de a începe să facem ceva în acest sens. Schimbarea începe cu noi!

În proiect sunt implicate cadre didactice și elevi din Turcia, Croația, România, Olanda, Grecia, Polonia, Portugalia și Italia.

Perioada de desfășurare : octombrie 2022 - aprilie 2023

Responsabil proiect: Simona Elena Georgescu


Our World of Maths  -Activitățile din cadrul proiectului  își propun să arate elevilor că matematica este prezentă în toate domeniile și că o întâlnim în toate aspectele vieții de zi cu zi.

Elevii vor descoperi metode noi de a învăța noțiunile matematice prin utilizarea inteligențelor multiple. Profesorii și Elevii vor descoperi inteligențele predominante ale fiecăruia și le vor explora în procesul cunoașterii matematicii și a vieții în ansamblul ei.

La acest proiect participă profesori și elevi din România și Turcia.

Perioada de desfășurare a proiectului : decembrie 2022 - aprilie 2023

Responsabili proiect: Adriana Alupei și Florentina Jugănaru

 

Learn the Extend of Environmental Pollution by  Doing Experiments 

Activitățile proiectului își propun să tragă un semnal de alarmă asupra poluării apei, solului și aerului și asupra efectelor nocive ale acestora.

Elevii vor realiza experimente pentru a vedea cum se produc dezastrele naturale chiar sub privirile lor.La acest proiect participă profesori și elevi din România, Turcia, Georgia și Macedonia.

Perioada de desfășurare : decembrie2022 - aprilie 2023

Responsabili proiect: Alupei Adriana, Ferenț Emilia, Vaida Paula


Creativity Time

În acest proiect eTwinning, elevii au posibilitatea să își exploreze creativitatea în domenii precum arta, muzica, tehnologii, lucrând în colaborare cu alți copii din România, Turcia și Iordania, precum și cu profesorii acestora. Activitățile creative sunt alese de către copii! 

 Sloganul proiectului este - Creativitatea înseamnă inteligență în timp ce te distrezi, creezi.


Perioada de desfășurare a proiectului: decembrie 2022 - aprilie 2023

Responsabil: Florentina Jugănaru



Proiect eTwinning  „ÇIĞLIK/ SCREAM

Prof.inv. primar Vaida Paula, clasa a II-a C, anul școlar 2021-2022


Proiect eTwinning "Digitalists in media",

Prof. înv. primar, Alupei Adriana, cls. a IV-a C, anul școlar 2020-2021


Proiect eTwinning „Include me in life”,


Prof.inv. primar Georgescu Simona, cls. a II-a A


In luna decembrie 2020,  în cadrul proiectului eTwinning „Include me in life”, am desfășurat 2 activități. „Our differences and similarities” a fost prima, iar în urma desfășurării activității am realizat acest material.

Cea de-a doua activitate a fost una comună, cu parteneri străini :

Proiect eTwinning: „In harmony"


În proiectul eTwinning „In harmony” activitățile lunii decembrie au presupus mancare traditională.

SARMALE,COZONACTOCHITURĂMĂMĂLIGĂ CU OU ȘI UNT

REȚETELE SUNT FĂCUTE DE COPII CU AJUTORUL PĂRINȚILOR.









În proiectul eTwinning „In harmony”, activitățile lunii ianuarie au avut ca temă cântece tradiționale. Elevii au ales să prezinte ”Un altfel de colind” și „Mi-am făcut bundiță nouă”. Au făcut filmări pe care le-am prezentat în cadrul unei întâlniri online și  au  creat  povești ale cântecelor cu ajutorul aplicației Toontastic. Poveștile au fost prezentate în limba engleză. 
Secțiunea pentru atașamente

Mobilitatea pesonalului didactic

  Lista posturilor vacante ISJ Prahova Condiții specifice pentru ocuparea posturilor vacante - Școala Gimnazială "Nicolae Bălcescu...